Yoga voor mannen

De yogalessen worden gegeven door de eigenaresse & docente Donate. Tijdens de lessen komen haar opleidingen en ervaringen samen. Het niveau is voor iedereen toegankelijk. Door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht.

Het niveau van de oefeningen worden aangepast aan het niveau van de yogi’s.

Omschrijving van mijn yogalessen:

  • Alleen voor mannen
  • Kleine groepen van maximaal 11 yogi’s
  • Instroom op elk moment mogelijk
  • Lessen kunnen in overleg worden ingehaald op andere dagen bij de gemengde groepen
  • Verschillende opleidingen en stromen komen samen

Het nam voor mij de drempel weg om te beginnen. Iedereen kan mee doen op zijn eigen niveau, dat is heel fijn! Donate heeft respect voor ieders niveau en helpt je waar nodig.

Ik ben gestart met rug- en nek klachten en deze zijn geheel verdwenen dankzij de yoga, daarnaast geeft het ook een hoop rust en is het na elke les weer heerlijk om ontspannen en volledig los naar huis te gaan!

Ik kijk elke week weer uit naar de les!”

– Nick –

Aandachtspunten Hatha Yoga-lessen

De basis is Hatha Yoga met invloeden van Yin Yoga, fysiotherapie en fysiopilates.

Het hele lichaam wordt tijdens de les meegenomen met elke week extra aandacht voor een bepaald thema. Hierbij kan men denken aan het versterken en versoepelen van de rug, heupopeners, schouder- en bovenrug mobilisatie, balans, ‘core’ stabiliteit en de ademhaling. De Yin houdingen (stretch) staan bij deze les centraal en worden afgewisseld met krachtige houdingen.

De houdingen worden rustig maar intens uitgevoerd zodat er ruimte is voor lichaamsbewustwording.

De lessen zijn een mooie aanvulling op sportactiviteiten en preventief tegen blessures die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld het lang aannemen van eenzelfde houding (denk aan een zittend beroep).