Hatha Yoga

In de naam Hatha komen de Sanskriet woorden ha(zon) en tha(maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegenovergestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

Hatha is een stroming zonder duidelijke oprichter of goeroes. Daardoor is het heel open; iedereen kan er het zijne in vinden. De eerste duidelijke bron is het vijftiende eeuwse document Hatha yoga pradipika, dat nog steeds de bijbel van de yoga wordt genoemd.

Yoga maakt je leniger, sterker en geeft rust. Het dagelijkse leven kan zo druk zijn met volle agenda’s dat het fijn is om door middel van yoga tijd voor jezelf te nemen.

Yoga is een rustmoment in de week!

De lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken en meditaties geven ruimte en controle over lichaam en geest. Door yoga leer je jezelf (en lichaam) steeds beter kennen.

De Hatha yogalessen bij Let’s Yoga Oisterwijk zijn geschikt voor zowel beginnende als (meer) gevorderde yogi. Er is veel individuele aandacht door de kleine groepen.

Nieuwsgierig? Meld je aan voor een gratis proefles!